Logohigh

Ligplaatshouders & Maritiem District

De sloepenhaven ligt in het hart van het Maritiem District. Op een steenworp afstand liggen station Blaak, de Markthal, de Oude Haven en vanaf 2020 het unieke Rif010!

We koesteren dit mooie en nog relatief onbekende plekje in Rotterdam en willen de haven graag als podium – of misschien beter gezegd als springplank – voor culturele evenementen laten functioneren. Heeft u dus een goed idee, dan bent u van harte welkom om daarmee bij of met ons aan de slag te gaan en een breed publiek aan te spreken!

The Red Apple Marina heeft tot doel om het Maritiem District te verlevendigen en is mede daarom kartrekker van het jaarlijkse Rotterdam Water Weekend , het voormalige Wijnhaven Festival. Op vrijdag 6 september a.s. organiseren we in het kader van de Wereldhavendagen een nieuw evenement: Wijnhaven Drijf-inn Cinema, binnenkort meer info!

Op https://www.varendoejesamen.nl/knooppunten vindt u adviezen hoe in het Rotterdamse de vaarweg op moeilijke punten over te steken.

Op de website van het Havenbedrijf staat ook een interessant filmpje en meer informatie: https://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/pleziervaart

Hieronder ziet u een grafiek met de getijden in het gebied: