The Red Apple Marina

Ligplaatshouders & Maritiem District

De sloepenhaven ligt in het hart van het Maritiem District. Op een steenworp afstand liggen station Blaak, de Markthal, de Oude Haven en vanaf 2023 het unieke Rif010!

We koesteren dit mooie en nog relatief onbekende plekje in Rotterdam en willen de haven graag als podium – of misschien beter gezegd als springplank – voor culturele evenementen laten functioneren. Heeft u dus een goed idee, dan bent u van harte welkom om daarmee bij of met ons aan de slag te gaan en een breed publiek aan te spreken!

The Red Apple Marina heeft tot doel om het Maritiem District te verlevendigen en is mede daarom kartrekker van het jaarlijkse Rotterdam Water Weekend , het voormalige Wijnhaven Festival. In september  organiseren we in het kader van de Wereldhavendagen het jaarklijks terugkerende evenement Floating Cinema.

Op https://www.varendoejesamen.nl/knooppunten vindt u adviezen hoe in het Rotterdamse de vaarweg op moeilijke punten over te steken.

Op https://vaarbewijsfilmpjes.nl/ vindt u handige filmpjes over de verkeersregels op het water die u sowieso dient te weten om vaarbewijs 1/2 te behalen.

Op de website van het Havenbedrijf staat ook een interessant filmpje en meer informatie: https://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/pleziervaart